{ "title": "Kavurmalı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kavurmali-pilav(1).jpg", "date": "21.01.2024 07:03:19", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzetli bir pilav çeşidi olan kavurmalı pilav pirinç pilavı da olabilir bulgurla yapılan pilavda olabilir yani tamamen isteğe bağlıdır. Kavurmalı pilav özellikle Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde düğün yemekleri olarak da tüketilmektedir. Kavurmalı pilav bu yörelerde daha çok ev dışında toplu olarak tüketilen yerlerde mevcuttur. Düğün ve özel günlerde büyük kazanlar içerisinde yapıldığına sıkça rastlanılmaktadır. Kalorisi oldukça yüksek ve doyurucu bir yemek türüdür. Yapımı kolay fakat içerisine et konulduğu için uzun süren bir yemek çeşididir. Türkiye'de yaşayıp kavurmalı pilavı tatmamak imkânsızdır diyebiliriz. Eğer bu lezzeti tatmadıysanız bir an önce tatmanızı tavsiye ederiz. Zaten et ve pilavın bu muhteşem uyumunu tattıktan sonra vazgeçmeniz mümkün değildir.

Kavurmalı Pilav için gerekli malzemeler

Pilav için
Kavurması için
Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilavın yapımı için pirinçleri güzel bir şekilde ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra içerisine tuzunu ve karabiberini koyup ılık suda bekletelim. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra tencerenin içerisine kaynar suyu koyup, yağını ekleyip son olarak da pirinci ilave edelim ve kısık ateşte pilavımızı pişirmeye başlayalım. Pilavın pişmesi için tenceremizi kapatıp kavurmasını hazırlamaya koyulalım. Kavurmanın içerisine atacağımız iç yağını küçük küçük doğruyoruz. 1 adet kuru soğanı da ince ince kıyıyoruz. Daha sonra ayrı bin tencereye iç yağını koyuyoruz ve eritmeye başlıyoruz. İç yağı erittikten sonra içerisine eti koyuyoruz ve suyunu tam çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra içerisine ince ince kıydığımız kuru soğanı, tuzu ve karabiberini ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Deyim yerindeyse soğan içerisinde ölene kadar etimizi pişirmeye devam ediyoruz. Bu işlem gerçekleşirken muhtemelen pilavımız suyunu çekmiş ve pişmiş olacaktır. Pilavımızı bir süre dinlendiriyoruz bu süre yaklaşık 20 dakikadır. Pilavımızı servis tabaklarına koyuyoruz ve üzerine kavurduğumuz etleri iyice yayıyoruz. Kavurmalı pilavımız hazır ve sıcak bir şekilde servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Kavurmalı pilavı sağlıklı bir insan gayet rahat bir şekilde korkmadan tüketebilir. Fakat içerisinde et ve yağ olduğu için kilo yapması normaldir. Eğer doktorunuz kırmızı eti yasaklamadı ise ve kolesterol hastası değilseniz bu lezzeti sık sık sofralarınıza misafir edebilirsiniz.
" } ] }