{ "title": "Kepekli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kepekli-pirinc-pilavi.jpg", "date": "18.01.2024 22:25:48", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. Diğer tam tahıllar gibi bol miktarda B ve E vitamini, fosfor ve en önemlisi lif içeriyor. Manganez, protein ve karbonhidrat enerji üretimine yardımcı olur. Sinir sistemi sağlığına iyi gelen mineraller içerir. Bazı yağların asitlerinin sentezine yardımcı olur. Nişastası yok ve beyaz pirinçte olduğu gibi beyaz sular akmaz. Diyet yapanlar için kepekli pirinç pilavını rahatlıkla yiyebilirler. Çok sağlıklı bir lif kaynağı olduğu için, içiniz rahat olarak tüketebilirsiniz.

Kepekli pirinç pilavı malzemeler
Kepekli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Teflon tencereye yağını ve domatesleri koyup kısık ateşte pişirelim. Soğanları ekleyip 1/2 dakika pişirin içine ardından pirinçleri ve tuzu koyun 45 dakika pişirin kaynayan suyu tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bir beze sarın kenarda en az 15 dakika demlendirerek sıcak servis yapın.

Not: Kepekli pirinç beyaz pirince göre daha faydalı olduğundan her zaman mutfağımızda bulundurmak gerekir. Posa bakımından zengin olan kepekli pirinç normal pirince göre 1 bardak su fazla çekecektir ve ölçünüzü her zaman 1'e 2 olmalıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }