{ "title": "Kestaneli Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kestaneli-pilav(1).jpg", "date": "21.01.2024 22:23:02", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kestaneli pilav, özellikle yılbaşı sofralarında vazgeçilmez bir pilav türüdür. Yılbaşı hindisiyle birlikte ikram edilen kestaneli pilav lezzetiyle gönüllere taht kurmaktadır. Ülkemizde özellikle Bursa mutfağında bu pilav sıkça yapılmaktadır. Bu şehrimiz bildiğiniz gibi kestanesiyle meşhur. Bu nedenle pilavı bir de burada yemelisiniz. Sizlerde özel günlerinizi bu özel pilavla karşılayın. Yapımı kolay, lezzeti mükemmel pilavla konuklarınızı ağırlayın. İsterseniz kestaneli pilav yapımına beraber başlayalım. Kolay gelsin.

Kestaneli pilav için gerekli malzemeler
Kestaneli pilav nasıl yapılır?

İlk olarak pirinci içine tuz ilave ettiğiniz tuzlu suyun içinde kabarmaya bırakın. Bu arada kestanelerin üzerini artı şeklinde çizin. Bunları az suyun içinde tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyun içinde kestanelerin kabukları açılıncaya pişmesi gerekiyor. Böylece kestanelerin kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Haşlama bitince kestanelerin kabuklarını ayıklayın.

Pilav pişireceğiniz tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyarak ocakta kızdırın. Bunun içine incecik doğradığınız kuru soğanı atın ve kavurmaya başlayın. Bu arada pirinci suyun içinde alıp süzün. Bunu da tencereye koyarak, soğanla birlikte kavurmaya başlayın. Daha önceden suyun içinde beklettiğiniz kuş üzümlerini de içine ilave edin. Ardından tencereye 4 su bardağı sıcak su koyun. Tuzunu, kuru naneyi, tarçın, ayıklanmış kestaneler ve yeni baharı koyarak, pirinci suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra altını kapatarak, kestaneli pilavın üzerine bir bez örterek 10-15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra servis tabağına alarak, pilavı konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }