{ "title": "Kırgız Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kirgiz-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 16:58:05", "author": "Seher Duran", "article": [ { "article": "Kırgız pilavı, bu pilav Kırgız mutfağının ana yemeği olan bir pilav çeşididir. Kırgızların vazgeçilmeyen yemeklerinden biridir. Kırgız mutfağının mutlaka denenmesi gereken enfes lezzetlerinden olan bu pilav tüm dünya ülkelerinde kirgiz pilavi olarak bilinmektedir. Bu nedenle tescilli bir yemektir diyebiliriz.

Kırgız pilavının malzemeli şunlardır
Kırgız Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinci yıkayıp suyunu süzüyoruz ve geniş bir kâseye alıyoruz. Üzerine çıkacak kadar su dökün ve bir müddet bekleyin. Ayrı bir tarafta kuzu etini küp-küp doğrayalım ve ardından soğanlarımızı ayrım ay şeklinde ince ince doğruyoruz. Sonra havuçların kabuklarını soyup, parmak uzunluğunda ince ince dilimliyoruz. Geniş bir tencereye sıvı yağınızı dökün. Üzerine doğradığımız etleri alıyoruz. Birazda etleri kavuralım. Etler suyunu bırakıp çekildikten sonra tereyağınızı ilave edin. Etimizi birazda kavurmaya devam edelim. Kavrulduktan sonra etlerin üzerine havuç ve soğanı koyup kavuruyoruz. Suda beklettiğiniz pirinci suyunu süzüp tencereye alıyoruz. Tuz serpiyoruz. 1-2 dakika kavurun. Pirinçler kavrulduktan sonra pilavın kıvamına göre sıcak suyunuzu dökün. Son olarak sarımsakları bütün olarak pilavın üzerine batırıyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra pilavınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }