{ "title": "Kıymalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kiymali-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "20.01.2024 16:11:16", "author": "Seher Duran", "article": [ { "article": "Kıymalı bulgur pilavı, kıyma ve bulgurdan tereyağından yapılan bir pilav türüdür.

Kıymalı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Kıymalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bulguru yıkayıp ve süzelim. Ardından soğanı soyup doğrayın. Maydanozu doğrayıp ve 4 bardağı sıcak suyumuzu hazır koyalım yanımıza, tencereye tereyağı koyup eritelim. Üzerine kıyma koyup tane tane olana kadar kavuruyoruz. Doğradığımız soğanları ilave edip ve düşük ateşte yanmaması için kavuralım. Tencerenizin orta yerinden yer açıp, domates salçanızı koyun. Kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Sonra bulguru ve maydanozu ilave edip kavurun. Yemeğinizin tuzunu atıp ve ocağın ısısını yükseltip pişmeye bırakın. Suyu çekildikçe pilavınızın altını kısın. Piştikten sonra birkaç dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
" } ] }