{ "title": "Kıymalı Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kiymali-pirinc-pilavi-2523.jpg", "date": "21.01.2024 07:58:59", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Kıymalı pirinç pilavı, oldukça besleyici ve yapımı oldukça kolay pratik bir yemektir. Hazırlama süresi, pişirme işlemiyle beraber 15- 20 dakika arasında sürer. Bu nedenle vakti kısıtlı olanların sıklıkla tercih ettiği bir yemektir. Bol miktarda karbonhidrat, yağ ve protein içerdiğinden dolayı kolesterolü olanların küçük porsiyonlarda tüketmesi ve gece uyku saatine yakın kesinlikle uzak durulması gerekir. Az yağlı kıyma kullanarak bu riski azaltmak mümkündür. Kıymalı pirinç pilavı ana öğün olarak geleneksel Türk mutfağında sıklıkla pişirilir. Herkes tarafından bilinen ve sevilen yemeklerin başındadır. Genellikle süzme yoğurtla birlikte servis edilir. Evde kıymalı pirinç pilavı hazırlamak isteyen mutfağın şefleri için gerekli malzeme listesi ve değil tarif şu şekildedir:

Kıymalı pirinç pilavı malzemeleri
Kıymalı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağı tencerede eritin. Ardından ince ince doğranmış soğanı tencereye atın ve birkaç kez karıştırın. Hemen ardından yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılıp halka şeklinde doğranmış çarliston biberleri ekleyin. Ara ara karıştırın. Kokusunu salmaya başlayınca kıymayı da ekleyin ve kavurun. Etin suyu çıktığında baharatlar ve yıkanmış pirinci de ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine karışımı 5 cm'ye kadar geçecek şekilde sıcak su dökün. Tuzu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çekince 5 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz.
" } ] }