{ "title": "Konya Düğün Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/konya-dugun-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 11:24:35", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Konya düğün pilavı, Konya iline has geleneksel bir yemektir. Konya düğünlerinde genellikle rastlayabileceğiniz her düğünde düğün sahiplerinin misafirlerine Konya'nın meşhur pilavını sunar. Konya da düğün sofralarının baş yemeğidir. Düğün yemeği aşçılar tarafından kazanlarla pişirilir. Hemen hemen her mahalle ve sokaklarda Konya düğün pilavına rastlamak mümkündür. Toplu yenilen bir yemektir. Sofra misafirlere ikram edilir. Yuvarlak sofralarda diğer yemekler gibi ortaya konur herkes aynı kaptan yediği özel bir yemektir. Çok sevilir tekrar tekrar istenir. Misafirlerin isteği karşılanır. Konya pilavını yemek saatlerce beklemekte buna ayrı bi lezzet katar.

Konya Düğün Pilavı Malzemeleri
Konya Düğün Pilavı Nasıl Yapılır?

Etleri tencereye alalım. Suyunu çekene kadar kavuralım. Suyunu çekince etlerin seviyesi kadar sıcak su ekleyip kaynayınca altını kısalım. 1,5-2 saat kısık ateşte pişirelim. Etler yumuşayıp suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber ekleyip etleri bir süre kavuralım. Pirinci yıkayıp 10-15 dakika soğuk suda bekletelim. Bekletmeden de yapabiliriz. 2 su bardağı su et suyu karışımını tencereye alıp kaynamaya bırakalım. (2 su bardağının su olarak da kullanabilirsiniz. Eğer tamamını et suyu kullanırsak yağ miktarını azaltalım). Kaynayan et suyu ya da et suyu karışımına tuzu ekleyelim. Süzülmüş pirinç, nohut ve kuş üzümünü ilave edip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatalım. Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Tereyağını ayrı bir tavada köpürtelim ve yağı pilavın üstüne gezdirelim. Daha sonra tencerenin ağzına kâğıt havlu koyup kapağını kapatalım. 30-40 dakika dinlenmesini bekleyelim. Servis etmeden önce pilavınızı yavaş ve nazik bir şekilde karıştıralım.

Afiyet olsun.
" } ] }