{ "title": "Körili Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/korili-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 08:21:45", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "
Körili Pilav, Yemeklerde çeşitli aroma ve lezzet yakalamak için çeşitli baharat ve soslar kullanılır. Özellikle pilavlar da kullanılan köri, sadece lezzet olarak değil faydasini da sıralamak da bitmiyor. Köri, mide rahatsızlıklar ve kalp damar hastalıklarına iyi geldiği bilinen ozelliklerindendir. Çok sayıda pilav tarifi bulunmaktadır. Fakat şimdi sizlerle çok lezzetli olduğu kadar şifalı bir pilav tarifini sizlerle paylaşalım.

Körili Pilav Tarifi Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Tencere içine sıvı yağ ve pirinç alınır, biraz kavrulur ve 1çay kaşığı köri eklenir 2 dakika daha kavrulur. Üzerine tuz ve knor eklenir ve 3.5 bardak su eklenir. 15 dakika pişirilir ve garnitür eklenir. 5 dakika daha pişirilir ve demlenmesi için ocaktan alınır. 10 dakika demlenen pilav sıcak olarak serviz edilir. Mis gibi körili pilav hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }