{ "title": "Kürt Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kurt-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 09:47:30", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kürt Pilavı, Herkesin afiyetle yemiş olduğu ve yanında salatanın eşsiz bir lezzet oluşturduğu bir pilav türüdür. Bu pilav sulu yemeklerin yanında, türlü yemeklerin yanında tüketilmektedir. İçeriğinde kullanılmakta olan malzemelerin oluşturduğu ayrı bir lezzet bu pilavı eşsiz bir lezzete kavuşturmuştur. Gerçekten de harika bir tat olarak sofralarda yemeklere eşlik eder. Bu makalemizde Kürt pilavı içeriğinde kullanılan malzemeler, Kürt pilavının nasıl yapıldığını sizlere adım adım belirteceğiz. Bu pilavın yapılışında önemli olan verilen tariftir. Bundan dolayıdır ki bizim makalemizdeki pilav tarifini sizlerde mutfağınızda hazırladığınızda bu lezzetin farkına varacaksınız. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Kürt Pilavı Malzemeleri
Kürt Pilavı Nasıl Yapılır?

Kürt pilavı yapılışına ilk olarak bütün malzemeleri mutfağımızda hazırlayıp başlayalım. Kürt pilavını haşlanmış etten veya kavurma eti ile hazırlayabilirsiniz. Öncelikle pilavın eti kavurma olarak veya haşlama olarak hazırlanmalıdır. Tereyağı ayrı bir tava içerisinde kızarana kadar eritilir, eti haşladıysanız eğer suyundan pilava ilave edebilirsiniz. Eğer kavurma eti tercih ettiyseniz, kavurmanın suyu tencereye koyulur birkaç kaşık sıvı yağ ve tuz ilave edilir iyice kaynatılır. Bulgurun ve suyun miktarını, 1 ölçü bulgur için 2 ölçü su olarak ayarlamak gerekir. Pilav suyu kaynayınca dek bulguru ilave edelim ve tavanın kapağını kapatarak orta ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavımız piştiyse eğer piştikten sonra 20 dakika kadar pilav dinlendirilmelidir. Daha sonra geniş bir kabın içerisine pilavı alıp tereyağı üzerine gezdirilir ve servis tabağına alınarak servise sunulur. Pilavın üzerine et suyu da ilave edilerek servis yapılır. Tereyağı bol olduğunda pilav daha lezzetli olacaktır. Pilavı isteğe bağlı olarak ayarlayabilirsiniz. Bu tarif uygulanarak hazırlanan pilav afiyetle tüketilir. Herkese afiyet olsun.
" } ] }