{ "title": "Kuş Üzümlü Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kus-uzumlu-pilav(1).jpg", "date": "19.01.2024 07:26:33", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Kuş Üzümlü Pilav, Pilav çeşitleri oldukça çok olup hemen hemen her bayanın kolaylıkla yaptığı yemek türlerinden olmaktadır. Pilav hem lezzeti hem de doyurucu bir tadı olması ile bayanların pratik olduğu için sürekli yaptıkları bir çeşit yemek türü olarak bilinir. Fakat kuş üzümlü pilav sadece özel günlerde yapılıp özel misafirler için sunulmaktadır. Kuş üzümlü pilav hem her damak tadına uygun olup hem de her yaş grubu kişilerin tüketebileceği yemek olmaktadır. Kuş üzümü ile süslenen pilav tadı diğer pilavlara göre oldukça lezzetli olur. Örneğin annemin yapmış olduğu kuş üzümlü pilav ise hem pratik hem de masrafsız olmaktadır. Bunun tarifi ise şöyledir:

Kuş üzümlü pilav için malzemeler
Kuş Üzümlü Pilav Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğanları ince ince doğrayalım. Daha sonra derin bir tencerenin içerisine yağımızı koyalım ve soğanları ekleyelim daha sonra soğanlar karamelize olana kadar kavuralım. Sonra pirinçleri iyice yıkayalım ve tel süzgece koyarak süzme işlemi yapalım. Süzülen pirinçleri üzerine ekleyelim. Hemen tuzunu ilave ederek karıştıralım. Pirinç tane tane olunca baharatları ekleyerek kuş üzümünü ilave edelim ve karıştıralım. Daha sonra suyunu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayınca ocağın altını tamamen kısalım ve pişmeye bırakalım. Suyunu çektikten sonra üzerine kâğıt havlu kapatıp kapağını kapatalım. Dinlenmiş olan pilavımızı sıcak servis edelim.
" } ] }