{ "title": "Kuskus Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kuskus-pilavi(1).jpg", "date": "24.01.2024 18:33:57", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Kuskus Pilavı; Her yemeğin yanına yapılan ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen pilav çeşitlerinden biri de kuskus pilavıdır. Farklı Kuskus pilavı yapılmaktadır. Bazı tariflerden birkaçı şunlardır;

Kuskus Pilavı Malzemeleri
Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır?

Orta boy tencerenin içine zeytinyağını koyun ve üzerine şehriyeleri ekleyin ve kavurun. Kavrulan şehriyenin üzerine kuskusları ekleyin ve kavurun. Kuskus kavrulduktan sonra üzerine kaynamış suyu ve tuzunu ilave ederek karıştırın. Daha sonra ağzını kapatarak kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra altını kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Domatesli Kuskus Pilavı Malzemeleri
Domatesli Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle domatesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bu işlemi tamamladıktan sonra 3 su bardağı su kaynatın ve hazır da bekletin. Daha sonra tencerenin içine zeytinyağını ve tereyağını koyun. Yağ ısındıktan sonra üzerine rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Domatesleri diriliği gidene kadar kavurun. Bir kaşı yardımıyla ezebilirsiniz. Daha domateslerin üzerine kuskus makarnalarını ilave edin. İyice karıştırın. Kaynatmış olduğunuz 3 su bardağı suyu ve tuzunu üzerine ilave ederek karıştırın. Daha sonra su kaynamaya başlayınca altını kısın ve tencerenin ağzını kapatın. Suyunu çekene kadar bekleyin. Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve servis edin.

Afiyet olsun.

Soğanlı Kuskus Malzemeleri
Soğanlı Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikleri bir tencerenin için de yaklaşık 5 dakika kuskusları haşlayın. Haşlanan kuskusların suyunu süzün. Daha sonra pilavı yapacağınız tencerenin içine tereyağını koyun ve üzerine ince kıyılmış soğanları ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulmaya yakın rendelenmiş domatesleri ya da salçayı ilave ederek karıştırın. Daha sonra yarım çay bardağı sıcak suyu ilave edin kısık ateşte soğanlar suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra tercihe göre 2 su bardağı sıcak et suyunu ya da suyu tencereye dökün, kuskusları da ilave edin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra tuzunu ve karabiberini de ilave ederek tencerenin ağzını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve yaklaşık 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }