{ "title": "Lahanalı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/lahanali-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 00:50:16", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Lahanalı Pilav, herkesin afiyetle tüketmekte olduğu ana yemek olarak bilinmektedir. Bu pilav sulu yemeklerin yanında lezzetle tüketilmekte herkesi eşsiz lezzetiyle kendine hayran bırakmaktadır.

Lahanalı Pilav Malzemeleri
Lahanalı Pilav Nasıl Yapılır?

Lahanalı pilav yapılışına ilk olarak pirinçleri ılık ve tuzlu olan limonlu suda yarım saat bekleterek başlayalım. Yarım saat sonra tuzlu suda bekleyen pirinçleri bol suyla yıkayıp süzgece alalım ve süzülmesini bekleyelim. Önceden hazırlamış olduğumuz tava içerisine sıvı yağı ilave edelim. Soyulmuş ve ince ince doğranmış olan kuru soğanları yağ ilave edilen tavaya alalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Pirinçleri kavrulan soğanlara ilave edelim, pirinçleri şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edelim. Kabukları soyularak rendeye verilen havuçları, dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, tuzu ve şekeri ilave ederek birkaç kez karıştıralım. İnce şeritler halinde kıyılan lahana yapraklarını da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. 2 su bardağı kaynar suyu da ilave ederek ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım. Yarım saat kadar pişen pilavı ocağın üzerinde alıp 20 dakika da demleyerek nanesini, karabiberini, yeni baharı, kıyılmış dere otunu ilave ederek iyice karıştırıp servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }