{ "title": "Mantarlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/mantarli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 01:57:21", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Mantarlı bulgur pilavı, Doğu ve Güneydoğu tarafında çok tüketilen bulgur pilavı çok sevilir. Bulgur pilavı buğdaydan yapılan geleneksel bir pilavdır. Bulgur pilavının içerdiği vitamin, mineral, karbonhidrat ve protein olduğu için çok sağlıklı ve faydalıdır. Pirinç yerine bulgur pilavı tüketmek daha iyidir. Bulgur pilavı yetişkinlerin ve çocuklarında severek tükettiği bir tam tahıl yemeğidir. Sarı ve esmer olmak üzere iki tür bulgur vardır. Bulgur pilavının sunumuyla birlikte 45 dakikanızı alacak pratik, sağlıklı, kolay bir yemektir.

Mantarlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler
Mantarlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Taze soğanı, taze sarımsağı, sivri biber ince ince doğrayalım. Bulguru yıkayalım ve suyunu süzelim. Tencereye sıvı yağı, tereyağını, soğanı, sarımsağı, sivri biberi koyalım ve kavuralım. İçine salçayı, mantarları ilave edelim ve yüksek ateşte mantarlar suyunu çok salmadan biraz pişirelim. Daha sonra bulguru, baharatları, tuzu ilave edelim ve iyice karıştıralım. Son olarak sıcak suyu ilave edelim ve bulgurlar suyu çekene kadar orta ateşte pişirelim. Mantarlı bulgur pilavımız servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }