{ "title": "Mantarlı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/mantarli-pilav-9062.jpg", "date": "21.01.2024 08:52:13", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Mantarlı pilav, Mantarlı pilav hemen hemen herkes tarafından sevilen sıra dışı pilav seçenekleri arasında yer almaktadır. Özellikle mantar sevenlerin tercih edebileceği en ideal pilav çeşitlerinden biridir. Pilav çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Ana yemeklerin yanında muhteşem bir öğün geçirmenizi sağlayacaktır. Mantarlı pilav besin değeri yüksek olan bir pilavdır. Doyurucu ve sağlıklıdır. Zaman almadan pratik bir şekilde sizi yormadan sofralarda yer almaktadır. Sizde farklı ve ayrıcalıklı bir pilav sunumunda bulunmak istiyorsanız mantarlı pilav tercihinde bulunmanızı tavsiye ederiz. İsterseniz sizi daha fazla bekletmeden bol malzemelerle yapılan mantarlı pilav tarifini paylaşalım. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Mantarlı pilav için gerekli olan malzemeler
Mantarlı pilav nasıl yapılır?

Öncelikle mantarları bol su ile yıkayarak bir kova içinde suda bekletin. Daha sonra sivri biberleri çok küçük bir şekilde doğrayın. Daha sonra yeşil soğanları ve sarımsağı yıkayarak küçük bir şekilde doğrayın. Pilav tenceresi içine tereyağını ve zeytinyağını koyarak kısık ateşte yağları yakmadan eritin. Eriyen yağlar içerisine doğranan yeşil biberi, yeşil soğanı ve sarımsağı ilave ederek kısık ateşte sık sık karıştırarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra salçayı ilave edin. Salçayı bir dakika kadar kavurun ve önceden bol su ile yıkanıp doğranan mantarı ilave edin. Biraz mantarı kavurun. Kısık ateşte mantarları bir süre pişirin. Daha sonra kırmızı pul biberi, karabiberi, naneyi ve tuzu ilave edin. Artık pilavın suyunu ilave edip kaynayana kadar hararetli bir derecede kaynatın. Pilav suyu kaynayınca içine bulguru ilave edip kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 20 dakika kadar tencerenin kapağını kapatarak pişirilen pilavın süre dolunca altını kapatın. Bulgur suyunu çekince pilav pişmiş demektir. Pişen pilavı biraz dinlendirdikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık mantarlı pilav hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }