{ "title": "Mengen Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/mengen-pilavi(1).jpg", "date": "19.01.2024 20:32:12", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Mengen Pilavı, herkesin ağız tadına uygun, herkesin afiyetle tüketmiş olduğu bir pilav türüdür. Bu pilav ana yemek olarak sulu yemeklerin eşlik ettiği herkesi kendine hayran bıraktığı bir tada sahiptir.

Mengen Pilavı Malzemeleri
Mengen Pilavı Nasıl Yapılır?

Mengen pilavı yapılışına ilk olarak pilavı ana maddesi olan pirinci ayıklayarak başlayalım. Pirinçleri sıcak tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim. Pirincin nişastası şu yüzeyine çıktığı zaman güzelce yıkayın ve suyunu süzelim. Bir pilav tavasına tereyağını ilave ederek eritelim, kuzu etin de ilave ederek suyu çekilinceye kadar pişirelim. Etler yumuşadığı zaman sıcak su ilave ederek etler susuz kalıncaya kadar biraz daha pişirelim. Kabukları soyularak ince ince kıyılmış olan kuru soğanları tencereye ilave edelim. Mantarları da güzelce yıkayarak ince ince dilimleyelim, sonra yemeğe ekleyelim. Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp-küp olacak şekilde doğrayalım. Mantarlar suyunu çektiği vakit domatesleri de ilave edelim. Pirinci ilave edelim, biraz kavuralım. Sıcak et suyunu, tuzu, karabiberi ve kekik otunu da ekleyelim. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirelim (Yaklaşık yarım saat). Mengen pilavı piştiğinde ağzına kâğıt havlu kapatalım 10 dakika demlenmesi için bekletelim. İnce ince doğranmış olan dere otunu ve kıyılmış ceviz içini pilavın üzerini süsleyerek servis yapalım. Afiyetle yenilmesi için servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }