{ "title": "Mercimekli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/mercimekli-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "19.01.2024 13:19:17", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Mercimekli Bulgur Pilavı, Pilav günümüzde hemen hemen her evde yapılan ve birçok çeşidi olan yenildiği zamanda doyurucu olan bir yemek türü olmaktadır. Pilav bayanlar için oldukça pratik ve masrafsız olmaktadır. Ayrıca mercimekli pilav her damak tadına uygun olup yaşlıların da tüketebileceği bir yemek olmaktadır. Kısaca annemin yapmış olduğu ve her zaman zevk ile tükettiğimiz tarif kısaca şöyle olmaktadır.

Mercimekli bulgur pilavı malzemeler
Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak yeşil mercimek 2 bardak su ile hafif şekilde haşlanır. Fakat kaynamaya başlayınca altı kısık olarak 5 dakika devam edilir. Bir tava içerisinde tereyağı ve sıvı yağ karıştırılarak kızdırılır. Daha sonra ince ince doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kızartılır. Kızaran soğan içerisine bulgur ve tuz eklenerek karıştırılır. Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile suyu süzülmeden ekleyerek karıştıralım. Eklenen mercimek suyu bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar olmalıdır ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirilmelidir. Pişirdikten sonra pilav dinlenmeye alınır. Dinlendirilen pilav daha sonra sıcak sıcak servis edilir. Fakat önemli bir nokta ise mercimekleri haşladığımız suyu dökmeyip kullanmalıyız hem vitamini gitmez hem de öz suyuyla daha lezzetli bir yemek olur.
" } ] }