{ "title": "Mercimekli Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/mercimekli-pilav-4266.jpg", "date": "19.01.2024 13:37:39", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Mercimekli pilav; Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir, hazırlanması son derece kolaydır. Genelde herkes tarafından sevilerek yenir. Antep mutfağında salçalı yapılırken, diğer yörelerde genellikle salça eklenmez. Mercimekli pilavı pişirirken ekleyeceğiniz yağın tereyağı olmasına dikkat etmelisiniz, bu sayede mercimekli pilavın lezzeti tam olarak istenilen düzeyde olur. Mercimekli pilava ekleyeceğiniz mercimeklerin ithal olmayan yerli mercimekler olmasına dikkat etmelisiniz. Yerli mercimekler GDO su ile oynanmadığı için hem sağlık açısından hem de lezzet açısından daha iyidir. Mercimekli pilav için genel olarak siyah mercimek tercih edilir, tabi sizin damak zevkinize göre kırmızı mercimek haricinde farklı mercimekler de kullanabilirsiniz. Bizim tarifimiz de siyah mercimekten hazırlanması önemli bir ayrıntıdır. Mercimekli pilavında kullanacağınız kuru soğan tercihi ise size kalmıştır. Dilerseniz soğansız olarak da hazırlayabilirsiniz. Mercimekli pilavının evde mayalanmış yoğurttan yapılan ayran ve yananda da turşu ile sunabilirsiniz. Eğer yaz aylarında iseniz turşu yerine domatesli yaz salatası daha uygun olur.