{ "title": "Mevlüt Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/mevlut-yemegi.jpg", "date": "20.01.2024 17:24:03", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Mevlüt Pilavı, düğün ve cenazeler de ayrıca sünnet Mevlütlerinde sık sık yapılan bir pilav türüdür. Oldukça zengin içeriği ile hem doyurucu hem de çok faydalı olan bu pilav tarifin sizlerle buluşuyor. Kalabalık ortamlar da yapıldığı için bu pilav malzemesi fazla kullanılır bu sebepten size 30 kişilik bir Mevlüt pilavı tarifi verelim.

Mevlüt Pilavı Malzemeleri (30 kişilik)
Mevlüt Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuş başı et büyük bir tencereye alınır ve 1 saat kadar haşlanır. Yumuşacık olan et ocaktan alınır ve daha derin bir tencere alınır içine 2 litre sıvı yağ eklenir yıkanmış pirinç kavrulamaya başlanır ve yaklaşık 15 dakika kadar kavrulur. Küp küp doğranmış havuç ve patates de ilave edilerek 3-5 dakika daha kavrulur ve üzerine haşlanan etin suyu ilave edip karıştırılır. 35- 40 dakika kadar pişirilen pilava tuz ve haşlanmış nohut ilave edilir. 5-6 dakika daha pişirilir en son haşlanmış et ilave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Üzerine kara biber serperek servis edilebilir. 25-30 dakika demlenmesi beklenen Mevlüt pilavı sıcak olarak servis edilir. Mis gibi Mevlüt pilavı hazır.

Afiyet olsun.

Bu tarif kalabalık Mevlütler de miktar artırılarak yapılabilir veya evde az yapılmak istenirse ölçü azaltılması ile daha az miktarda da yapılabilir.
" } ] }