{ "title": "Meyhane Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/meyhane-pilavi(1).jpg", "date": "21.01.2024 13:59:06", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Meyhane Pilavı, Meyhane pilavı gerçekten hem çok lezzetli hem de yanına çok fazla bir şey aratmadığı için sadece ayran ve turşu ile sunabileceğiniz ve aileniz ya da misafirlerinizle zevkle yiyebileceğiniz bir pilav çeşididir. İçine koyulan malzemeler hemen her evde bulunan malzemeler olduğu için yorgun olduğunuz günler de akşama ne yapsam derdinden sizi kolayca sıyırabilmektedir. Yaz ayları sıcak aylar olduğu için pilav türü yemekler bizim evde pek tüketilmediğinden, ben meyhane pilavını yazdan hazırlayıp dolaba attığım nohut domates gibi malzemeler ile kış aylarında hazırlamayı daha çok seviyorum. Sözü daha fazla uzatmadan meyhane pilavının tarifine geçelim.

Meyhane Pilavı İçin Kullanılacak Malzemeleri
Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

Meyhane pilavını yapmaya başlamadan önce ilk olarak, pilavlık bulgur yıkanır ve suyu iyice süzülür. Daha sonra, 2 adet kuru soğanın kabukları soyulur ve ince ince doğranır. Ardından, iki diş sarımsak soyulur ve ince ince doğranır. Son olarak, sivri biber de iyice yıkanır ve ince ince doğranır. Bir adet domates alınır ve kabuğu soyulduktan sonra ince ince doğranır. Diğer domatesin ise kabuğu soyulmadan ince ince doğranır. Doğrama işlemi bittikten sonra, orta boy bir tencerenin içine bir yemek kaşığı tereyağı ve iki yemek kaşığı sıvı yağı koyulup, ocağa alınır. Tereyağı eridikten sonra, üzerine ince ince doğranmış soğanlar eklenir ve kavurma işlemine başlanır. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca içine sivri biberler, domatesler, sarımsaklar ve kırmızı pul biber de eklenip, bir kaşık yardımıyla tüm malzemelerin birbirine karışması sağlanır. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılır ve ocağın altı kısılarak, tenceredeki malzemelerin bu şekilde yaklaşık dört dakika kadar pişmesi beklenir. Malzemeler piştikten sonra, içine bulgur, sıcak su, sıcak tavuk suyu (3 su bardağı sıcak suya hazır tavuk suyu da koyabilirsiniz) ve göz kararı tuz da eklenip, tekrar karıştırılır. Su kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve pilav suyunu çekene kadar pişirme işlemine devam edilir. Son olarak, üzerini kâğıt havlu ile kapatıp, yaklaşık on beş dakika dinlenmeye bırakılan meyhane pilavı, dinlenmesinin ardından isteğe göre yanında turşu ve ayran ile servis edilir.

" } ] }