{ "title": "Midye Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/midye-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 07:32:29", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "
Midye Pilavı, bu tarifimiz ara sıcaktır. Midyeden hoşlanan herkesin denemesi lazımdır. Ben Eminönü'nde bir yerde denemiştim ve çok hoşlanmıştım. Hemen tarifini araştırdım ve bulup kendime göre tarifini uyguladım. Emin olun ki pişman olmayacaksınız.

Midye dolma malzemeleri
İç pilav için
Midye dolma nasıl yapılır?

Lezzet sofralarınız için mükemmel yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Midyelerin üstlerini fırçalayıp temizleyin. Kabuklu olan bölümlerini birbirinden ayırmadan önce midyelerin uç kısımlarını bıçağın ucu yardımı ile açın. İçinde bulunan tüylü kısımları elinizle çıkartıp kabukları su dolu bir kabın içerisine 15 dakika kadar bekletin. Suyunu süzüp yıkayın ve bir yere alın. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin. Süzüp bol su ile yıkayın. Soğanları temizleyip ince kıyın. Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayıp Ilık suda beklektikten sonra süzün. Dolmalık fıstıkları teflon bir tavaya koyup sararıncaya değin kavurun.

Tencerede 1 fincan kadar zeytinyağını ısıtın. Soğanı koyup kavurun. Pirinci ilave edip kısık ateşte alttan üste doğru karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü koyup karıştırın. Üstüne 2 su bardağı sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şeker koyup tekrar karıştırın. Kısık ateşte pirinçler diri kalacak bir biçimde pişirin. Kıyılmış dereotu koyu ocaktan alın 20 dakika kadar dinlendirin. Midyelerin bir tanesini alıp içini bir çorba kaşığı kadar pilav koyun. İki kapağı üst üste getirip kapatın. Öbürlerini de aynı biçimde doldurun.

Bir tencereye midyelerin geniş kısmı aşağıya gelecek biçimde sıralayın. Üstüne zeytinyağını gezdirip 3 su bardağı kadar sıcak su koyun. Üzerini porselen bir tabakla kapatın. Düşük ateşte 25 dakika kadar pişirin. Kapağını açıp üzerine limon suyunu koyup, pişen midye dolmalarını servis tabağına sıralayıp ılık servis yapın. Midye dolmaartık hazır, afiyet olsun.
" } ] }