{ "title": "Mısırlı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/misirli-pilav(1).jpg", "date": "21.01.2024 07:47:24", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Mısırlı Pilav, Pilav her bayanın en çok severek yapmış olduğu ve pratik olduğu için en çok seçilen bir yemek türüdür. Ancak her bayan farklı şekilde pilavları değil de pirinç ve bulgur pilavını tercih etmektedir. Fakat mısır pilavı da hem lezzeti ile hem de pratikliği ile tatları damaklarda bırakabilen bir yemek olmaktadır. Doyurucu olan bu yemek aynı zamanda masrafsız olmaktadır. Örneğin annemin yapmış olduğu mısırlı pilav ise şu şekilde olmaktadır.

Mısırlı pilav için malzemeler
Mısırlı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci tuzlu ve sıcak suda biraz ıslatalım, pilav yapılacak tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alalım. Tereyağı eriyince ıslattığımız pirinci iyice süzerek yıkayıp suyunu iyice sızdırınca içine ekleyerek karıştıralım ve kavuralım. İki su bardağı pirince üç bardak su yeterli olmaktadır. Fakat kullanılan pirince göre değişir. Suyunu pirince göre ayarlayalım. Bazen dört bardakta çekebiliyor. Sonra pilavımız suyunu çekmeye yakın mısırları katalım ve pilav suyunu iyice çekince karıştırıp dinlenmeye bırakalım. Daha sonra dinlenen pilavı sıcak şekilde ikram edelim. Pratik bir şekilde hazırlanan bu pilav aynı zamanda kesinlikle şişlik yapmamaktadır.
" } ] }