Nohutlu pilav Türk damak tadına hitap eden yemek türlerinden biridir. Nohut pilavı renklendirmek ve lezzetine lezzet katmak için tercih edilen bir bakliyattır. Nohut ve pilavı ayrı düşünmek neredeyse imkânsızdır.
Nohutlu Pilavın Malzemeleri
Nohut
2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım kg pirinç
1 tablet et suyu
Yarım litre su
Tuz
Nohutlu Pilavın Nasıl Yapılır?
Nohutlar bir gece öncesinden sıcak suda bırakılırsa çok daha çabuk pişer. Pilavı yapmak için nohudu süzün ve yıkayın.
Pirinci soğuk suyun altında iyice yıkayıp süzün. Yağı kızdırıp pirinci kavurduktan sonra dilediğiniz miktarda tuzu ekleyin biraz karıştırın. Pirince haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Tencereyi kısık ateşe alın. İçine et suyunu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Şekil vermek isterseniz bir çorba kasesinin dibine nohudu koyun üzerine pilavı ekleyin ve kâseyi ters çevirin.