{ "title": "Nohutlu Tavuklu Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/nohutlu-tavuklu-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 00:54:32", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "
Nohutlu Tavuklu Pilav, Yöresel yemekler arasında akıllara ilk gelenlerden tavuklu pilav her yöre tarafında oldukça sevilen ve tercih edilen yemekler arasındadır. Pilav çeşitleri oldukça fazladır. Tavuklu pilav, nohutlu pilav, meyhane pilavı, sebzeli pilav, tavuklu nohutlu pilav, bulgur pilavı, şehriye pilavı gibi onlarca pilav çeşitlerini sayabiliriz. En sevilen pilav çeşitlerinden nohutlu tavuklu pilav tarifini verelim.

Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı Malzemeleri
Yapılışı; temiz bir tencereye tavuk göğsü alınır ve üzerine su eklenerek 35 dakika haşlayın, haşlanan tavuk alınır ve küçük küçük doğrayıp bir kaba alınır, tavuğun suyu da başka bir tencerede bekletilir. Pilav tenceresine sıvı yağ alınır, pirinçler eklenir ve kavrulur. Kavrulan pirinçlere tavuk parçasını ekleyip üzerine ayrılan tavuk suyu eklenir ve 14-15 dakika kısık ateşte pişirin ve pişmeden 3-4 dakika önce nohutlar ve tuz eklenir. Tencere ocaktan alınmadan önce üzerine tereyağını ekleriz ve bir kez daha karıştırılır ve tencere ocaktan alınır. 15 dakika pilav dinlendirilir ve sicak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }