{ "title": "Oktay Usta Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/oktay-usta-bulgur-pilavi-961.jpg", "date": "22.01.2024 01:17:01", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Oktay usta bulgur pilavı, Oktay ustanın tarifi ile yapılan bulgur pilavı tam kıvamında ve lezzetli bir pilav olarak sofralarda yer almaktadır. Hemen hemen herkes tarafından çok sevilen pilav ülkemizde klasikleşen bir yemek türüdür. Pilav çeşitlerinin Türk mutfağında büyük bir yeri vardır. Her yemek yanında pilav alternatifi bulunmaktadır. Kusursuz bir yemek öğünü hazırlandığında menüde mutlaka pilav bulunmaktadır. Lezzeti herkes tarafından sevilen pilav çeşitleri doyurucu ve besleyicidir. Oktay usta bulgur pilavı tarifi ile sofralarda enfes bir pilav sunumunda bulunmak istiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Oktay usta bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Oktay usta pilav nasıl yapılır?

Öncelikle bulgurları bol su ile yıkayarak süzgece süzülmesi için alın. Daha sonra pilav tenceresi içine tereyağı koyarak ocağın altını açın. Kısık ateşte tereyağını yakmadan eritin. Tereyağı eriyince domates salçasını ilave edin. Sık sık karıştırarak salçayı 1 dakika kadar kavurun. Salça kavrulunca önceden yıkanarak hazırlanan bulguru ilave edin. 2-3 dakika bulguru kavurun. Bulgur hafif kavrulunca sıcak suyu ilave edin ve 1-2 tur karıştırın. Ocağı hararetli bir dereceye getirerek suyu kaynatın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve yemeğin tuzunu atın ve tekrar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra bulgur suyunu çekmiş ise kaşıkla kontrol edin. Pilav tencere dibine biraz yapıştıktan sonra ocağın altını kapatın. Pişen pilavı biraz dinlendirdikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık Oktay usta bulgur pilavı tarifi ile hazırlanan pilav hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }