{ "title": "Özbek Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/ozbek-pilavi(1).jpg", "date": "19.01.2024 14:09:21", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün kültürlerce benimsenmiş olan, sulu yemeklerin eşlik ettiği herkesi kendine hayran bırakan bir pilav türüdür.

Özbek Pilavı Malzemeleri
Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

Özbek pilavı hazırlanışına ilk olarak malzeme listesinde belirtilen miktarda pirinci bir kaba alarak başlayalım. Kaba alınan pirinç üzerine ılık su, tuz ve limon suyunu ilave edelim ve bu suyun içerisinde 30 dakika kadar bekletelim. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tava içerisine sıvı yağın yarısını ilave edelim ve daha sonra etleri de ilave edelim. Etler suyunu bırakıp tekrardan suyunu çekinceye kadar iyice kavuralım. Kabukları soyularak güzelce yıkanıp doğrama tahtasında küp-küp doğranmış olan kuru soğanları, yıkanıp kabukları soyulan havuçları da ilave ederek 5 dakika daha kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek tuzu, karabiberi ayarlayarak yumuşayana kadar pişirelim. Bu aşamadan sonra tencereyi ocaktan alalım ve içine haşlanmış nohutları ilave ederek karıştıralım. Pirinçleri güzelce yıkayarak suyunu iyice süzelim. Bir tencereye kalan sıvı yağı ilave edip pirinçleri de içerisine ekleyelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım. Sıcak et suyunu ilave ederek tuzunu ayarlayalım. Etli harcı ilave ederek isteğe göre kavrulmuş badem ekleyelim. Pilavı kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen pilavı ocaktan alalım ve yarım saat dinlenmeye bırakalım. Sonra servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }