{ "title": "Patatesli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/patatesli-bulgur-pilavi(2).jpg", "date": "22.01.2024 01:19:20", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Patatesli Bulgur Pilavı, Özellikle İç Anadolu bölgesinde ve civarında yufkanın üzerine dökülerek tüketilen çok lezzetli bir pilav çeşididir. Bol sebzeli olduğu için ise son derece besleyici ve doyurucudur. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Patatesli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Patatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencereyi ocağa alıyoruz. Üzerine tereyağını ve sıvı yağı ilave edip bir miktar kızartıyoruz. Kuru soğanı ve sivri biberleri yemeklik doğrayıp kızaran yağın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar orta ateşte pembeleşirken bizde patatesleri soyup yıkıyoruz. Daha sonra fındık iriliğinde küp-küp doğruyoruz. Soğanlar yeteri kadar kavrulunca üzerine patatesi ilave ediyoruz. Bir miktarda bu şekilde kavurup üzerine kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyip birkaç dakika bu şekilde kavurmaya devam ediyoruz. Ardından üzerin bulguru ilave edip bir iki çevirim karıştırdıktan sonra kaynar su ilave ediyoruz. Yeteri kadar tuz ekleyip kapağı kapalı vaziyette orta ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }