{ "title": "Patlıcanlı Etli Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/patlicanli-etli-pilav-3692.jpg", "date": "19.01.2024 22:22:33", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "
Patlıcanlı Etli Pilav, bu pilav çeşidi çok lezzetli ve kalori bakımından çok olan bir pilav çeşididir. Evinizde malzemeler olduğu sürece kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İster kendi canınız istediğinde isterse bir misafiriniz geldiğinde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Gelelim patlıcanlı etli pilav yapmaya.

Patlıcanlı Etli Pilav Yapmak İçin Malzemeleri
Et Sotesi için
Pilavı için
Patlıcanlı Etli Pilav Nasıl Yapılır?

Elinize bir tencere alarak içerisine eti koyunuz ve içerisine su ekleyip ocağın üzerine koyunuz. Ocağın altını yakarak kaynamasını bekleyiniz. Etler kaynayınca üstüne biraz tuz atarak karıştırınız. Etleri suyun içerisinden tencereden alarak bir tabağa koyunuz. Daha sonra pilavı için pirinci kaynamış suda 10 dakika bekletiniz. 10 dakika beklettikten sonra pirinci ovarak güzel bir şekilde yıkayınız ve süzgeç yardımıyla suyunu süzünüz. Daha sonra elinize bir tencere alarak içerisine ter yağını koyunuz ve eritiniz. Daha sonra sıvı yağını tencerenin içerisine ekleyiniz. Biraz yağ kızınca yıkadığınız pirinçleri ilave ediniz ve pirinçler tana tana olana kadar kavurunuz. Daha sonra et suyunu kavrulan pirincin üzerine ekleyerek tuzunu atınız ve karıştırınız. Karıştırdıktan sonra tencereniz kapağını kapatınız ve kısık ateşte 10 dakika pişiriniz. Piştikten sora ocaktan tencerenizi indiriniz. Sonra patlıcanları alaca şekilde soyunuz ve ince uzun bir şekilde kesiniz. Kestiğiniz patlıcanların üzerine tuzu ile harmanlayınız. Elinize bir tava alarak içerisine bolca sıvı yağ koyunuz biraz tuz atınız ve ocağın üzerine koyunuz. Biraz yağ kızınca patlıcanları önlü arkalı pişiriniz ve bir borcama alınız. Et sotesini hazırlamak için soğanları ince ince biberleri de iri iri doğrayınız. Domateslerinde kabuğunu soyarak küp-küp doğrayınız. Daha sonra bir tavanın içerisine sıvı yağ koyarak ocağın üzerine koyunuz. Biraz yağ kızınca soğanları ve biberleri içine atınız rengi dönene kadar kavurunuz. Sonra haşladığınız eti ilave ederek kavurmaya devem ediniz. Daha sonra domatesleri içerisine koyunuz ve karıştırınız. Son olarak karabiberi, kırmızı toz biberi ve tuzu atarak kavurunuz ve ocaktan indiriniz. Kavurduğunuz malzemeleri borcamdaki patlıcanların üzerine yayarak dökünüz. Hazırladığınız pilavın içerisine bir su bardağı et suyu ekleyerek etlerin üzerine yayarak dökünüz. 180 derece ısınmış fırının içerisine borcamı koyunuz ve 15 dakika pişiriniz. Piştikten sonra fırından çıkarınız. Patlıcanlı etli pilav hazır hala gelmiştir.

Afiyet Olsun.
" } ] }