{ "title": "Patlıcanlı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/patlicanli-pilav(1).jpg", "date": "20.01.2024 16:42:35", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Patlıcanlı Pilav, Yemek kültürümüz oldukça zengin olması sebebi ile bir sebzeden hem sulu yemek hem çorba hem de pilav bile yapılabilmektedir. Oldukça zengin pilav çeşitlerini saymak mümkün olduğu gibi tarifleri de bir o kadar kolaydır. Sebzeli pilavlardan en çok tercih edilen patlıcanlı pilav tarifini sizlerle paylaşalım.

Patlıcanlı Pirinç Pilavı Malzemeleri
Patlıcanlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanlar yıkanır, soyulur ve küp-küp doğrayıp kızartılır. Ocağa alınan tencereye yağ ve pirinç eklenir ve 5-6 dakika kadar kavrulur. Kavrulan pirinç üzerine et suyu ve tuz eklenir. Yaklaşık 10-12 dakika pişirirken pilavın içine kızartılan patlıcan eklenir ve 5-7 dakika daha kısık ateşte pişirilen pilav ocaktan alınır. Üzerine kara biber serpin ve yaklaşık 10-15 dakika kadar dinlenmesi beklenir. Sıcak olarak servis yapılması gereken mis gibi patlıcanlı pilav hazır.

Afiyet olsun.

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Patlıcan yıkanır, soyulur ve küp-küp da doğrayıp kızartılır. Başka bir tencerede sıvı yağ ve bulgur kavrulur, içerisine tuz ilave edilerek 3-5 dakika daha kavrulur. Et suyu ilave edildikten sonra pilav 13-15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Ocaktan almaya yakın üzerine kızarmış patlıcan ve kara biber ilave edip 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Mis gibi patlıcanlı bulgur pilavı servise hazır. İsteğe bağlı üzerine tereyağı yapılıp servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }