{ "title": "Pilav Tarifi", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/pialv-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 13:23:43", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Pilav Tarifi, Pilav hemen hemen her evde yapılmakta olan ve herkesin zevkle yediği bir yemek olmaktadır. Ayrıca yemek yanlarına ek bir yemek olmaktadır. Sulu yemeklerin yanında doyurucu olup hem pratik hazırlanışı ile hem de masrafsız bir yemek türüdür. Pilav annelerin elinde her ne kadar güzel olsa da gençlerinde başarabileceği yemek olup tarifi de oldukça kolaydır. Ayrıca pilav çeşitleri oldukça çeşitli olup hepsinin ayrı lezzeti bulunmaktadır. Örneğin pilav olarak bulgur pilavı, pirinç pilavı, sebzeli pilav, kereviz pilavı, nohutlu pilav gibi çeşitlerin arasında benim vereceğim tarif ise sade klasik Türk mutfaklarının vazgeçilmezi olan pilav türü olmaktadır.

Sade pilav tarifi Malzemeleri
Pilav Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinç taşları ayıklanır, parmak dayanacak şekilde sıcak ve tuzlu suda bir saat kadar ıslatılmalıdır. Derin bir tencere icerisinde pilav için ayrılan yağın yarısı koyularak kızdırılır. Önceden ıslanmış olan pirinç kırılmadan parmak uçlarıyla karıştırılarak iki defa özen ile yıkanarak, bir süzgeçten geçirilerek süzülür. Süzülmüş olan pirinçler kızdırılan yağ içerisine koyulur ve tahta bir kaşık ile karıştırılarak on dakika kadar kavrulur. İçine üç bardak sıcak su ya da hazırda varsa et suyu koyularak tuzunu da ilave edelim. Hafif bir şekilde, pirinçler kırılmayacak biçimde karıştırılır. Kapağı kapatılarak kaynaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca tencerenin altı kısılır. Suyunu çektikten sonra pilavın üzerinden bir kaşık alınarak pişip pişmediğine bakılır. Pilav pişmiş ise kapağı açıp bir havlu üzerine serilerek kapağı kapatılır pişmemiş ise ortasına bir miktar su eklenerek suyunu çekmesi beklenir. Pilav dinlendirildikten sonra servis yapılmalıdır.
" } ] }