{ "title": "Pilav Üstü Döner", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/pilav-ustu-doner.jpg", "date": "20.01.2024 18:32:58", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Pilav üstü döner, Pilav üstü döner herkes tarafından sevilen çok değerli bir yemektir. Özellikle çocukların ve yetişkinler için vaz geçilmez bir lezzet. Hem sağlıklı hem de besleyicidir. Vitamin ve mineral içerdiği için enerji verir. Evde kendimizin hazırladığı döner üstü pilavı misafirlere ikram edildiğinde çok beğenilecek bir yemektir.

Pilav Üstü Döner Malzemeleri
Pilav üstü dönerin nasıl yapılır?

Susuz yoğurt, salça, rendelenmiş soğan ve tuzu karıştırmak için bir kaba koyalım malzemeleri iyice karıştıralım. Kuzu etinden hazırlanmış bifteği iyice inceltelim. Streç filmin üzerine eti yayalım ve üzerine hazırlanmış soğanlı soso sürelim. Tuzunu, karabiberini koyalım. Daha sonra üzerine tekrar et koyalım ve tekrar sos koyarak kat kat dizelim. Bütün et ve soslar bitince streçle sıkı, sıkı sararak mümkünse birkaç saat dolapta bekletelim. Dolapta sertleştikten sonra incecik doğrayarak yüksek ateşte pişirelim. Dönerinizi sade pirinç pilavı, sotelenmiş domates, biber ve çıtır patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

Pilavı için malzemeler
Pilavın nasıl yapılır?

Önce teflon pilav tavasını ocağa koyalım. Tavanın içine yağını koyalım ve yağ biraz ısınınca 2 su bardağı pirinci koyalım. Pilavın tane tane olması için kavuralım. Tuzunu, bir bardak et suyunu ilave edelim ve üzerine havlu peçete örtelim kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. 15 dakika demlenmesini bekleyelim. Pilavı servis tabağına alıp üzerine yaptığımız et dönerden ince ince kesip koyalım. Pilav üstü döner servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }