{ "title": "Pilav Üstü Tavuk", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/pilav-ustu-tavuk.jpg", "date": "21.01.2024 15:36:10", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Pilav üstü tavuk, içeriğinde kullanılan baharatlar, tavuk ve malzemelerin katmış olduğu ayrı bir lezzet olan bu pilav herkesin afiyetle tükettiği bir lezzettir. Bu tarif gerçekten de eşsiz bir tat olarak ana yemek türüdür ve çeşitli türlü yemeklerin yanında, sulu yemeklerin yanında afiyetle tüketilir.

Pilav Üstü Tavuk Malzemeleri
Pilav malzemeleri
Pilav Üstü Tavuk Nasıl Yapılır?

Pilav üstü tavuk yapılışına ilk olarak malzeme listesinde hazır olan tavuk göğsünü düdüklü tencereye koyarak başlayalım. Tencereye alınan tavuk göğsünü üzerini geçecek şekilde su ve 1 çay kasığı tuz ilave edelim 30 dakika kadar pişirelim pişen tavukları daha sonra ılınmaya bırakalım. Soğuyan tavuk göğüslerini ince ince didikleyelim. Hazırlanan tavaya bir miktar zeytinyağı ilave edelim sonra içerisine halka şeklinde doğranmış olduğumuz kuru soğanları ve biberleri ilave ederek güzelce soteleyelim. Karabiberi, kekiği ve salçayı da ilave ederek iyice karıştıralım. Hazırlanan tavuk etlerini de ilave ederek birkaç dakika daha soteleyerek ocağın altını kapatalım ve en son tuzunu ilave edelim. Pilav için ise tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edelim. Zeytinyağı olan tavaya şehriyeleri ekleyip hafif rengi değişinceye kadar kavuralım. Kavrulan şehriyenin üzerine ve salçayı ilave ederek birkaç dakika daha kavuralım. 2 bardak tavuk suyu da ilave ederek suyunu çekene kadar pişirelim. Damak tadına uygun olarak tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatalım. Yarım saat kadar dinlendirelim. Pilavı bir borcama alalım daha sonra üzerine didiklenen tavuk göğsünü ekleyelim süsleyelim servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }