{ "title": "Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/pilav.jpg", "date": "19.01.2024 02:57:35", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Pilav, Her yemeğin yanında muhakkak bir pilav çeşidi her yemeğin yanına çok yakışır. Bulgur pilavı, erişteli pilav, pirinç pilavı, meyhane pilavı, soslu pilav, sebzeli pilav, şehriyeli veya erişteli pilav gibi onlarca pilav çeşidi tarif edebiliriz. Şimdi sizlerle akıllarda kalacak bazı pilav tarifleri verelim.

Meyhane Pilavı Malzemeleri
Pilav Nasıl Yapılır?

Tüm sebzeler yıkanır sorulur ve küp-küp doğranır. Önce sıvı yağ tencereye alınır ve kuru soğanlar eklenir ve 3-4 dakika kavrulur. Kavrulan soğanlara, biberler ve domates eklenir ve kavrulma devam eder. Üzerine bulgur ilave edilir ve karıştırıp su eklenir. Tuzu ve karabiberi, tavuk suyu tablet ilavesinden sonra pilav 15-17 dakika kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınan pilav 15 dakika kadar dinlenmesi beklenir ve sıcak olarak servis yapılır. İsteğe bağlı soğuk meze şeklinde de servis yapılabilir. Mis gibi meyhane pilavı hazır.

Afiyet olsun.

Lapa Pilavı Malzemeleri
Lapa Pilavı Nasıl Yapılır?

Domates ve sarımsak sorulur ve küçük küçük doğranır. Tencereye sıvı yağ ve domatesler alınır ve kavrulur. Kavrulan domateslere, sarımsak eklenir ve 2 dakika daha kavrulur sonra üzerine yıkanmış pirinç ilave edin 2-5 dakika kadar kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyip, tuz ve karabiber eklenir pişmesi için 15 dakika beklenir. Kısık ateşte pişen pilav arada bir karıştırılır. Hafif sulu kalacak şekilde ocaktan alınır ve dinlenmesi için 10-15 dakika beklenir. Sıcak olarak servis yapılır. Açık ekmek ile tüketilir ise çok lezzetli olur.

Afiyet olsun.

Sebzeli Pilav Malzemeleri
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1.5 bardak pirinç
  • Tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm sebzeler yıkanır, soyulur ve küp-küp doğranır. Tencereye sıvı yağ eklenir ve tüm sebzeler içine eklenir 3-4 dakika kavrulur. Üzerine pirinç eklenir ve 2-3 dakika daha pişirilir. Tavuk suyu, tuz ve karabiber ilavesi ile ocağın alti kısılır. 15- 20 dakika kadar kısık ateşte pişen pilav ocaktan alınır. 15 dakika da dinlenmesi için beklenir ve sebzeli pilav servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Tavuklu ve Nohutlu Pilav Malzemeleri
  • 1adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı pirinç
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kara biber
Tavuklu ve Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsü tencerede 25-30 dakika pişirilir. Pişen tavuk, suyundan ayrılır ve ince ince didilir. Başka bir tencere içinde sıvı yağ ve pirinç alınır ve kavrulur. Kavrulan pirinçlerin üzerine ayrılan tavuk suyu eklenir ve 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Daha sonra üzerine, tavuk eti ve haşlanmış nohut, tuz, karabiber eklenir ve 5 dakika daha pişirilen pilav ocaktan alınarak 10-15 dakika dinlenmesi için bekletilir. Tavuklu nohutlu pilav servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }