{ "title": "Sade Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/sade-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 00:56:33", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Sade Bulgur Pilavı, Oldukça zengin yemek kültürüne sahip ülkemizin vazgeçilmezi pilavdır. Bulgur, pirinç ve erişteden ayrıca şehriyeden de sade pilavlar yapılmaktadır. Pilav lar, sebzeli, etli, tavuklu, nohutlu, tereyağılı ve sade gibi onlarca çeşitlerini yapılmakta ve tüm pilav türleri çok lezzetli olduğu gibi oldukça da tok tutma özelliğine sahiptir. Bebekler de dahi ilk besinlere başlandığı zaman pilavı püre yaparak, bebeklerde ek besin olarak da kullanılır. Pilav hem çok faydalı hem de oldukça tok tuttuğu için tüm yemeklerin yanında tercih edilen ve sofraya zenginlik kattar. Şimdi sizlerle en kolay ve en bilinen yöntem ile sade bir bulgur pilavı tarifi verelim.

Sade Bulgur Pilavı Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Önce tencereye sıvı yağ alınır ve üzerine tereyağı ilave edip eritilir. Eriyen tereyağına kalın bulgur eklenir ve 10 dakika kadar kavrulur. Tuz eklenir ve en son 4.5 bardak tavuk suyu eklenerek karıştırılır. 15-20 dakika kadar arada bir karıştırılarak pişirilen bulgur pilavı piştiğinden emin olunduğu zaman ocaktan alınır ve 10-15 dakika dinlenmesi beklenir. Mis gibi sade bulgur pilavı hazırdır, sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }