{ "title": "Safranlı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/safranli-pilav(1).jpg", "date": "19.01.2024 01:15:39", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Safranlı Pilav, Safranlı pilav içeriğinde kullanılan malzemelerin, baharatların oluşturduğu ayrı bir tatla herkesi kendine hayran bırakır. Bu pilav bütün yörelerde sıklıkla tercih edilen ve sulu yemeklerin, türlü yemeklerin eşliğinde eşsiz bir lezzet oluşturmasıyla tercih konusu olmaktadır. Sizlere bu makalemizde safranlı pilav tarifinin yapılışını, içeriğinde kullanılan malzemeleri belirteceğiz. Pilav tarifleri arasında en fazla tercih edilen yemek tariflerinden biri olan safranlı pilav tarifini büyük bir zevkle hazırlamanız ve sevdiklerinizle beraber afiyetle yemeniz dileğiyle. Hadi işe kolları sıvayarak başlayalım hepinize kolay gelsin.

Safranlı Pilav Tarifi malzemeleri
Safranlı Pilav Nasıl Yapılır?

Safranlı pilav tarifine ilk önce hazırlanan bir tava içerisinde yağı eriterek başlayalım. Tel şehriyeleri kızan yağa ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım. Daha sonra önceden hazırlanarak 15 dakika kadar sıcak suda bekletilen süzülmüş ve soğuk sudan geçirilmiş olan pirinçleri, haşlanmış bezelyeleri ilave edelim. Kabukları soyulmuş olan Antep fıstıklarını da ilave edelim. 3 tatlı kaşığı safran ve tavuk bulyonu 1 su bardağı sıcak suda eritelim ve pilavın içine koyalım. Hazırlanan pilavın tuzunu da atarak 15 dakika kadar kısık ateşte pişirelim daha sonra ocaktan alalım. Pişen pilavı 15 dakika demlenmeye bırakalım ve ardından servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }