{ "title": "Salçalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/salcali-bulgur-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 12:22:33", "author": "Seher Duran", "article": [ { "article": "Salçalı bulgur pilavı, domates salçası ile yapılan lezzetli bir pilav çeşididir. Ülkemizde bulgur her yörede sevilerek tüketilen oldukça lezzetli bir besindir. Genellikle evlerimizde rahatlıkla bulunabilecek malzemelerle yapılan ve ana malzemesi bulgur olan bir pilav türüdür.

Salçalı bulgur pilavının malzemeleri şunlardır
Salçalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Önce sıvı yağımızı tencereye alalım. Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp tencereye koyalım. Hafif pembeleşene kadar karıştırın. Ardından salçamızı ilave edip, kaşık yardımıyla erimesini sağlayalım. Bulguru yıkayıp süzelim ve tencerenin içine alıp yağda kavuralım. Bulguru birkaç dakika kavurun. Pilavınızı kavurduktan sonra kaynar su ve tuzunuzu dökün. Son olarak et suyunuzu ilave edin. Salçalı bulgur pilavı kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Pilavınız dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz.
" } ] }