{ "title": "Salçalı Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/salcali-pirinc-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 14:41:01", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Salçalı Pirinç Pilavı, Yetişkinler ve çocuklar tarafından tercih edilen pirinç pilavı akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir. Pirinç pilavının tarifini ve kıvamını tutturmak zor olsa da lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Pirinç pilavı çeşitlerinden biri de salçalı pirinç pilavıdır. Tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?

İlk önce pirinçleri ayıklayın ve yıkayın. Pirinçleri iki üç defa yıkadıktan sonra bir miktar suyun içerisine tuz koyun ve pirinçleri 10 dakika bu tuzlu suyun için de bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra pirincin suyunu süzün. Daha sonra pilav tavasının içine tereyağını ve sıvı yağı koyun. Yağlar ısındıktan sonra salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Sık sık karıştırın ki salça yanmasın. Salça kavrulduktan sonra pirinçleri ilave ederek kavurma işlemine devam edin. İki üç dakika pirinçleri kavurduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ilave edin. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pilavı pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan indirin. Kapağını kaldırın üzerini kâğıt havlu ile kapatın ve kapağını tekrar kapatın. Bu şekilde 10-15 dakika kadar dinlendirin. Demlenme süresi dolduktan sonra pilavı güzelce karıştırın ve servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }