{ "title": "Şalgamlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/salgamli-bulgur-pilavi-8793.jpg", "date": "20.01.2024 00:37:12", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Şalgamlı Bulgur Pilavı, bulgur özellikle ülkemizdeki her yörede sevilerek tüketilen besin maddesinden bir tanesidir. Ayrıca çok lezzetli olan bulgur sağlık açısından en faydalı olan besin maddesidir. Özellikle lif bakımından zengin olan bulgur düşük oranda karbonhidrat içerirken, aynı zamanda bol miktarda protein barındırmaktadır. Ayrıca bulgur kan şekerini dengelerken, çok yüksek değerde demir içermektedir. Bulgur pilavı istediğiniz her türlü malzeme ile etli, tavuklu, şalgamlı, sebzeli, domatesli gibi pek çok değişik lezzetteki besin maddeleri kullanılarak pişirilebilir. Şalgamlı bulgur pilavı lezzeti ile damak zevkinize hitap ederken, aynı zamanda hoş rengi gözünüze hitap etmektedir. Şalgamlı bulgur pilavını eğer hala denemediyseniz en kısa zamanda mutlaka denemelisiniz. Özellikle şalgam suyunu içmeyi seven kişilerin beğenerek yiyeceği en lezzetli besin ögesidir.

Şalgamlı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Şalgamlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk önce kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde küp gibi doğrayın. Ardından bulgur pilavını pişireceğiniz geniş tencerenin içerisine sıvı yağı koyalım ve doğranmış kuru soğanı ilave edip kavuralım. Soğanların rengi değişip kavrulduktan sonra içine şalgam suyunu ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra pilavlık bulguru ekleyin ve karıştırın ve yeterli oranda tuzunu atın. Üzerini geçinceye kadar kaynamış sıcak suyunu ilave edin, kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Şalgamlı pilav pişmeye devam ederken 10 dakika sonra pilavın suyu yarıya kadar inince içine ince doğranmış taze nane, maydanoz ile dereotunu ilave edip karıştırın ve yeniden pişirmeye devam edin. Bu arada kornişon salatalık turşusunu küp şeklinde doğrayın. Şalgamlı bulgur pilavı suyunu çekip piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve önceden doğranmış salatalık turşusunu ilave edip karıştıralım. Sonra yeniden tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika demlenmesi için bırakalım. Dinlenen şalgamlı bulgur pilavını sıcak olarak servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }