{ "title": "Sebzeli Kuskus Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/sebzeli-kuskus-pilavi-1999.jpg", "date": "21.01.2024 01:15:18", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Sebzeli kuskus pilavı, Kuskus Tunus, Fas, Cezayir gibi ülkelerin mutfaklarından Türk mutfağına ulaşmış, nemli irmik buğdaylarından yapılmış küçük topçukların una bulanmış halidir. Günümüzde her markette bulunabilen kuskustan çok güzel sebzeli kuskus pilavı yapılmaktadır. İşlem görmüş buğdaydan hazırlandığı için daha pratik ve çabuk pişen lezzetli sebzeli kuskus pilavı yapabilirsiniz. Sebzeli kuskus pilavı birçok mevsim sebzesiyle yapılır, bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır. Örneğin sebzeli kuskus pilavı yaparken, Mısır bezelye, patlıcan, nohut, domates ya da biber kullanabilirsiniz. Akşam yemeklerinde sade olarak ya da et ve sebze yemekleriyle sunabileceğiniz sebzeli kuskus pilavı herkesin severek tüketeceği bir pilav çeşididir. Özellikle çalışan ve çocuklu hanımlar mutlaka denemelisiniz.

Sebzeli kuskus pilavı için gerekli malzemeler
Sebzeli kuskus pilavı nasıl yapılır?

Hazırladığımız tuzlu suyun içerisine patlıcanları alacalı soyduktan sonra küp-küp doğrayıp kenara alın ki patlıcanların beklerken acılığı ve siyah lığı tuzlu suya geçsin. 10 dakika kadar tuzlu suda bekleyen patlıcanları yıkayıp süzdükten sonra pilav tenceresinin içerisine alın. Sıvı yağı ilave ettikten sonra ocağa alın. Daha sonra biberlerin sap kısmını ayırıp yıkayın. Biberleri küp-küp doğrayıp patlıcanların üzerine koyun. Kısık ateşte biber ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Kavrulan sebzelerin üzerine kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri, tereyağını ilave edin ve pişirin. Yeterli miktarda tuz ve kuskusu içerisine koyduktan sonra kuskusun üzerini kapatacak kadar su koyup kısık ateşte sebzeli kuskus pilavı suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerini havlu ile kapatıp servis zamanına kadar dinlendirin. Sıcak olarak servis edeceğiniz yemek ile servis tabağına alın. Sebzeli kuskus pilavı servise hazır, afiyet olsun.
" } ] }