{ "title": "Sebzeli Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/sebzeli-pilav(1).jpg", "date": "20.01.2024 08:58:24", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Sebzeli Pilav, Pilav tabi ki mutfağımızın dayanılmaz lezzetlerinden biridir. Fakat devamlı olarak sade pilav yemek bir noktadan sonra çeşitli arayışlara itiyor insanı. Ben bu gibi durumlarda dolaba şu şekilde bir göz atıp elime geçirdiğim en uygun şeyi ekliyorum pilavıma. En sık eklediklerimden bir tanesi de garnitür büyük ihtimalle. Bilhassa pilavın yanında tavuklu bir yemek varsa çok yakıştırıyorum. Pilavı renklendirmek için iyi bir seçenek olduğu gibi benzeri ekstra bir pişirme işlemine gerek bırakmadığı için de çok kolay bir seçenek. Sebzeli pilav tarifini bundan önce denemediyseniz ilk fırsatta denemenizi öneririm. Denediyseniz de eğer bir de benim tarifimle deneyin. Çok seveceğinize ve tekrar tekrar yapmak isteyeceğinize eminim. Bilhassa yemek yedirmekte zorlandığınız evlatlarınız varsa hoşlarına gidecektir. Çocuklar değişiklikleri sever ve anında fark edip ilgilerini o değişikliğe yönlendirirler. İlgilerini arttırmak için pilavın hazırlanma evresinde bu değişikliğe gittiğinizi söyleyerek sonucunu sizin de çok merak ettiğinizi paylaşabilirsiniz. Deney ve sonuçlar da çocukları heyecanlandıran bir etkinliktir. Şimdi gelelim bu güzel pilavımızın tarifine;

Sebzeli Pilav Malzemeleri
Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinçleri yıkayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, havucu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Sonra pirinçleri ekleyip tuzu da ilave ederek kavurmaya devam edin. İyice kavurduğunuz pirince domatesleri ekleyin, biraz öyle kavurup, bezelye, tuz, karabiber, şeker ve suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Pilav suyunu tamamıyla çektiğinde kapağını açıp kıyılmış dereotunu ekleyip bir kez karıştırıp demlenmesi için üzerine bir kâğıt havlu örtün, kapağını kapatın ve bir kenara alın.
" } ] }