{ "title": "Sebzeli Tavuklu Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/sebzeli-tavuklu-pilav-7424.jpg", "date": "21.01.2024 04:00:06", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Sebzeli Tavuklu Pilav, pilav gerçekten de enfes bir pilavdır. Lezzetli olduğu kadar oldukça besleyici ve doyurucu bir pilavdır. Pilava tavuk zaten çok yakışır bunlara ek olarak harika sebzelerde pilav ve tavuğa eşlik etmektedir. Dileğiniz sebze kullanarak yapabilirsiniz pirinç pilavı kendi başına da çok lezzetli bir pilavdır ancak bu lezzete lezzet katabilmek için tavuk ya da çeşitli birçok besinler kullanılarak pirinç pilavı zenginleştirilir. Hep aynı pilav yapmak istemiyor, akşam yemeklerinde hem görüntü açısından hem de lezzet açısından çok daha farklı bir pilav yapmak istiyorsanız sebzeli tavuklu pilav tam size göre bir tariftir. Hadi şimdi bu enfes pilavı yapmaya başlayalım.

Sebzeli Tavuklu Pilav İçin Gerekli Malzemeleri
Sebzeli Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?

Bu enfes pilavı yapmadan önce yarım saat kadar pirinci ılık su içinde bekletin. Daha sonra bir tencere içinde tavuk göğsünü haşlayın. Tavuk göğüsleri haşlandıktan sonra da tencereden çıkarın. Tavuğun suyunu pilavda kullanacağınız için dökmeyin. Tavuk göğüsleri soğuduktan sonra didikleyin. Daha sonra pilav içerisinde tereyağını eritin. Eriyen yağın içine sıvı yağını da ilave edin. Yağlı karışımın içine küp doğramış olduğunuz havuçları da ilave edin ve kavurun. İçine nohudu da ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışımın içine tavuk göğüslerini de ilave ederek iyice karıştırın. Domatesleri, biberleri de doğrayın salça ile karışımın içine ilave edin şöyle bir karıştırın ve ocağın altını kapatın soğusun. Bu karışım tencerenin içinde kalsın. Daha sonra pirinçleri süzün ve sebzelerin üstüne döşeyin. Tavuk suyundan da tencerenin bir kenarından azar, azar dökün. Pirinçler hiçbir şekilde hareket etmemelidir. Pirinçlerin seviyesine gelene kadar suyu koyun. Eğer üç su bardağı su az gelirse pirinçlerin seviyesine kadar bir su bardağı dada su ilave edebilirsiniz. Kısık ateş üstünde pişmeye bırakın. Pilav suyunu iyice çekene dek pişirin sulu kalmasın. Daha sonra ocağın altını kapatın. Pişen pilav tam yirmi dakika demlendikten sonra bir kalıp içerisine alarak ters çevirin. İyice bastırın sonra servis tabağı içine çıkarın. Hem görüntüsü hem de tadı ile enfes sebzeli tavuklu pilav hazır. Yanında yoğurt ya da ayran ile servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }