{ "title": "Şehriyeli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/sehriyeli-bulgur-pilavi-6157.jpg", "date": "21.01.2024 20:26:24", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Şehriyeli bulgur pilavı: Klasik pilavlardan biri olan şehriyeli bulgur pilavı hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. Yemek sofralarında sıkça karşılaştığımız bir pilav türüdür. Oldukça lezzetli olduğu için sık bir şekilde sofralarda yer almaktadır. Besin değeri yüksek ve doyurucudur. Özellikle çocuklar tarafından sevilerek yenen yemekler arasında yer almaktadır. Ana yemekleri tamamlayıcı bir lezzet olarak her 2-3 günde sofralarda rastladığımız şehriyeli pilavın yapılışı oldukça pratik ve kolaydır. Sizde bugün sofranızda şehriyeli bulgur pilavı görmek istiyorsanız işte tarifi.

Şehriyeli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Şehriyeli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle pilav yapılacak tencere içerisine tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Daha sonra şehriyeyi ilave ederek ocağın altını açın. Kısık ateşte yağı yakmadan şehriyeyi kavurun. Şehriye kavrulurken sık sık karıştırın. Kahverengi bir renk alınca pilavın suyunu ilave edin. Ocağın altını hararetli bir dereceye getirerek suyu kaynatın. Pilav suyu kaynayınca tuzu serpiştirin ve bulguru ekleyin. Bulgur eklendikten sonra 1-2 tur karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını da kısarak pilavı pişmeye bırakın. Yaklaşık 20 dakika kadar pilavı hiç karıştırmadan pişirdikten sonra bulgur suyunu tam olarak çekmiş mi kaşık yardımı ile bakın. Bulgur tencere dibine hafif yapışmışsa ocağın altını kapatarak pilavı dinlenmeye bırakın. 5 dakika kadar pilavı dinlendirdikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık şehriyeli bulgur pilavı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }