{ "title": "Soğanlı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/soganli-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 10:09:25", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Soğanlı Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunan ve özellikle sulu yemeklerin yanında tercih edilen pilavın bazı çeşitleri bulunmaktadır. Her damak tadına göre farklı çeşitleri bulunan pilavın kıvamını tutturmak zor olsa da birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Pilav çeşitlerinden biri de soğanlı pilavdır. Malzeme listesi ve yapılışı şekildedir;

Soğanlı Pilav Malzemeleri
Soğanlı Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri güzelce yıkayın. Daha sonra pirinçleri ılık tuzlu suyun içinde bir süre bekletin. Bekleme süresinin sonunda suyunu süzün. Bu işlemi tamamladıktan sonra pilav tavasının içine tereyağını koyun ve eritin. Yağ eridikten sonra daha önceden ince ince kıydığınız soğanları ilave ederek kavurun. Kavurma işlemi sürerken pirinçlerini ilave edin. Pirinçler tane tane olana kadar kavurun. Pirinçleri kavururken tuz ilave ederseniz pirinçler birbirine yapışmaz. Pirinçleri kavurduktan sonra ayıklanmış ve doğranmış maydanozları ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra sıcak suyunu ilave edin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Pilavı kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve demlenmesi için 15 dakika dinlendirin. Dinlenme süresi dolduktan sonra pilavı güzelce karıştırın ve servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }