{ "title": "Sulu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/sulu-bulgur-pilavi-5148.jpg", "date": "21.01.2024 05:06:15", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Sulu bulgur pilavı, bazı yörelerde bulgur pilavı özellikle bu şekilde sulu pişirilir. Gerçekten denediğinizde sizlerde beğeneceksiniz. Bulgur normalde su kaldırır. Hatta bulgur pilavı yediğinizde midem şişti diyebilirsiniz. Bu tarifteki gibi pilavı sulu yaparsanız, hazmı da daha kolay olur. Pirinç pilavı gibi suyunu fazla koydum pilavım lapa olacak derdiniz de yok. Sulu bulgur pilavı yaparken bol domates rendesi kullanmanızı da tavsiye ederiz. Daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Yaz geldiğinde bu tarifi öğle yemeklerinizde bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Bulgurun besleyici özelliklerini söylememize bile gerek yok. Her yaştan kişinin sağlıklı beslenmesinde bulgurun önemli bir rolü var. Şeker hastaları bile pirinç pilavı yerine bulgur pilavını tercih etmeli. Kan şekerini yükseltmeyen bulgur pilavını rahatlıkla tüketebilirler. Hazırsak sulu bulgur pilavı yapmak için mutfağa girelim. Herkese kolay gelsin.

Sulu bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Sulu bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilav tenceresine zeytinyağı koyarak kızdırın. İçine yemeklik doğranmış kuru soğanları ve yeşil biberleri koyarak hafifçe kavurmaya başlayın. Sarımsağı da rendeleyerek içine atın. Pilavınıza harika bir aroma verecektir. Bu arada domatesleri rendeleyin. Önce domates salçasını tencereye ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Buna rendelenmiş domatesleri de ilave ederek bir süre pişirin. Tencerenin içindeki karışıma tuzu ve et bulyonu da koyun. Sıcak suyu da ilave ederek karışımı kaynatın. İçine yıkanmış ve süzülen bulguru da ilave ederek karıştırın. Daha sonra ocağın altı kısık şekilde sulu bulgur pilavını pişirin. Bu bulgur pilavında suyunu çekmesini beklemiyorsunuz. Çünkü normalden fazla su koyuyoruz ve bol domates kullanıyoruz. Bu nedenle pilavın piştiğini kontrol etmelisiniz. Bulgur yumuşayıp iyice kabardığında ocağı kapatabilirsiniz. Kısa süre dinlendirerek sulu bulgur pilavını ikram edebilirsiniz. Yanında ayran ya da yoğurt servisi de yaparsanız harika olur.

Afiyet olsun.

" } ] }