{ "title": "Sütlü Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/sutlu-bulgur-pilavi-8926.jpg", "date": "20.01.2024 12:51:58", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Sütlü Bulgur Pilavı, akşam yemeklerinin yanında farklı lezzetler arayan ev hanımları için lezzetli bir seçim olacaktır. Sürekli yapılan klasik bulgur pilavına alternatif olarak hem et hem tavuk yemeklerinin yanında ya da sebze yemeklerine ilave olarak güzel bir seçim olabilir. Sütlü bulgur pilavını emziren anneler ve anne adayları da güvenle tüketebilir. Ayrıca akşam yemeğine davet ettiğiniz misafirlerinize bu lezzetli pilavı sunarak övgüleri toplayabilirsiniz.

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Sütlü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Sütlü bulgur pilavı yapmak için öncelikle bulgurlar iyice yıkanır ve dar delikli bir elek yardımı ile süzülür. Sütün ısı ile yanmaması nedeni ile sütlü bulgur pilavı kavurma değil salma usulü ile yapılır. Bir pilav tenceresine süt ve su birlikte alınır ve kaynayana kadar beklenir. Süt ve su karışımı kaynadıktan sonra tencereye yıkanan bulgurlar alınır ve ocağın altı kısılır. Tereyağı ve baharatlar da katılarak birkaç kere karıştırılır ve kısık ateşte sütü çekene kadar pişirilir. Sütlü bulgur pilavına et suyu ya da tavuk suyu eklenebilir ya da istenirse bulyon katılabilir fakat geleneksel tarif su ve süt ile yapılandır ve bu şekilde sütün tadı daha iyi alınır. Sütlü bulgur pilavı piştikten sonra on beş yirmi dakika dinlendirilir ve servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }