{ "title": "Tavuk Suyuna Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/tavuk-suyuna-pilav-4049.jpg", "date": "19.01.2024 21:43:50", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Tavuk suyuna pilav, şimdi şurada olsa da yesek dediğimiz lezzetli yemeklerin arasında yer alır, tavuk suyuna pilav. Tavuk suyu ile yapılmış pilav kadar lezzetli pilav yoktur eminim. İster bulgur pilavı ister pirinç pilavı tavuk suyu ile hazırlandığında mükemmel lezzette ve damağınızda harika bir tat bırakarak, severek tüketilmektedir. Özellikle de çocukların vazgeçilmezleri arasında yer alır. İstenilirse sulu yemeklerin yanına, istenilirse de ana yemek olarak yanına salata ya da yoğurt ile yenilebilir. Özellikle fırın yemeklerinin yanına çok güzel gitmektedir tavuk suyu ile hazırlanan pirinç pilavı. Bu pilavı yaparken kullanacağınız tavuk seçimini tavuğun baget kısımlarını kullanarak yaparsanız pilavınız daha lezzetli olacaktır. Bir de bagetleri güzelce yıkayıp temizleyin ama derisini çıkartmadan haşlayın. İsterseniz tavukları haşlayıp suyunu aldıktan sonra derisini çıkarıp, bagetleri de pilavın yanına tuz ve karabiber eşliğinde servis edebilirsiniz. Şimdi bu harika lezzetin malzeme listesine ve yapılışına birlikte bakalım.

Tavuk suyuna pilav için gereken malzemeler
Tavuk suyuna pilav nasıl yapılır?

Pilav tenceresinin içerine öncelikle tereyağını ve sıvı yağı alıyor yağın ısınmasını bekliyoruz. Yağın yanmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Isınan yağın içerisine tel şehriyeyi atıyor ve karıştırarak şehriyenin kızarmasını bekliyoruz. Kızaran şehriyenin içine iyice yıkadığımız ve nişastası giden pirinçleri ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Pirinçler iyice beyazlaşana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Pirinçler iyice kavrulduğunda ve rengi beyaz olduğunda ayırdığımız tavuk suyunu ve tuzunu atarak ve çok az da karabiber ekleyerek kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyor ve pilav göz göz olup suyunu çekene kadar pişirme işlemine devam ediyoruz. Suyunu çeken pilavın altını kapatıyoruz ve beş dakika kadar üzerine havlu peçete ile kapatarak dinlendiriyoruz. Pilavımız artık hazır istediğiniz şekilde servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }