{ "title": "Tavuklu Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/tavuklu-pilav(1).jpg", "date": "19.01.2024 22:40:38", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Tavuklu pilav, Türk yemek kültürünün en meşhur pilavlarındandır. Tavuklu pilav genellikle mevlit yemeği olarak kullanılır. Pilav genellikle Türk kültüründe ana yemek olarak kullanılır ve severek yenir. Bunun yanı sıra pilavın kalorisi yüksektir ve diyet yemekleri arasında yer almaz.

Tavuklu Pilav Malzemeleri
Tavuklu pilavın nasıl yapılır?

İlk olarak bütün tavuğu parçalara ayırıp güzel bir şekilde yıkayıp suyunu süzelim. Daha sonra ister çelik tencere isterseniz de düdüklü tencerede içerisine kırmızı pul biber de ilave ederek tavuklarımızı güzelce haşlıyoruz. Tavuklarımız tam anlamı ile haşlandıktan sonra tavuklarımızı suyun içerisinden süzerek bir kaba çıkartarak beklemeye alıyoruz. Pişirdiğimiz tavuk parçalarını kemikten güzelce ayırıp bir kaba alıyoruz. Pirinçlerimizi iyice temizleyip (Mümkünse derin bir kap içerisinde pirinçlerin nişastası gidene kadar) ılık suda bir saat bekletiyoruz. Daha sonrasında ise pirinçlerin suyu güzelce süzülerek kavrulmak üzere kenara konur. Sonrasın da tencereye ilk önce sıvı yağı ilave ediyoruz daha sonra ise pirinçleri ilave edip biraz daha karıştırarak tereyağını da ilave ediyoruz. Pirinçler net beyaz renk aldıktan sonra tavuk parçalarını ve suyu içerisine ilave ediyoruz. Pilavın ilave edeceğimiz suyun 1 bardağı tavuk suyu da olabilir. Bu şekilde lezzeti daha da arttırmış oluruz. Pilava son olarak tuz da ilave ederek kısık ateşten biraz yüksek seviye de göz göz olana kadar iyice pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine kâğıt havlu yardımı ile veya temiz bir bezle örterek 20 dakika bekletiyoruz. Yemeğe geç başlanacak ise yemeğe kalın sofra bezi ile sıkıca tencerenin üzerinden örterek sarabilirsiniz. Bu şekilde pilav uzun süre sıcak kalır. Pilavın serviste daha güzel görünmesi için kalıp içerisine yerleştirip ters çevirebilirsiniz veya servis tabağında sunum yapabilirsiniz. En son olarak pilavın üzerine karabiber ekleyerek servise sunuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }