{ "title": "Tel Şehriye Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/tel-sehriye-pilav.jpg", "date": "23.01.2024 06:24:15", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Tel şehriye pilavı, ülkemizde en çok sevilen ve aynı zamanda en eski pilavlardan biridir. Özellikle diğer ülkelere göre ülkemizde çok daha yaygın bir pilavdır. Lezzetinin yanı sıra görünüşü de çok daha mükemmel olan bu pilavın yapılışı da bile o kadar kolaydır. Tarihi oldukça eskilere dayanan pilavın geliştirilerek farklı şekillerde yapılmaya başlanmıştır. Ülkemizin hemen her bölgesinde çokça yapılmaktadır. Tel şehriye pilavı, protein açısından son derece zengin yiyecekler arasında yer almaktadır. Bu nedenle özellikle kilo almak isteyen insanlar tarafından tüketilmesi gereken bu mükemmel besin kaynağı sizleri uzun süreler tok tutmaya yarayacaktır. Tel şehriye pilavının yanına birçok yiyeceği yakıştırabilirsiniz. Bu nedenle yanına birçok çorba çeşidini ya da salata türlerini sofranıza koyarak birçok farklı lezzetler ve görüntüler katabilirsiniz. Tel şehriye pilavı için diğer yemeklerdeki gibi bulunmaz malzemeler ve zor malzemeler gerekmemektedir. Hemen hemen her evde bulunan malzemelerden yapılabilecek olan bu pilav türünü yapmak için gerekli malzemeleri hazırlayarak yavaş yavaş yapılış aşamasına geçebilirsiniz. Şimdi öncelikle gerekli malzemelerden bahsedelim ve daha sonra yapılış aşamasını adım adım takip edelim.

Tel Şehriye Pilavı Malzemeleri
Tel Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Adım 1: Öncelikle bir tencere içerisine tereyağının tümünü ve üzerine zeytinyağının tümünü ekleyerek ocağın altını açın ve iyice eriyip köpürene kadar yağı kızdırın: bu işlemler için ocağın orta gözünü kullanmanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Tere yağı ve zeytinyağı eriyip kızana kadar sizlerde boş durmadan şehriyenin tümünü ekleyerek ara ara karıştırarak rengi kahverengi olana kadar yağ içerisinde iyice pişiriniz. Tam olarak sertleşene kadar bu işleme devam edin.

Adım 2: bu aşamada artık şehriyenin tümü kavrulmuş olacaktır. Tam kavrulmadan ya da kavrulduktan sonra bu şehriyeler üzerine tuz ve karabiberi ekleyiniz. (Bu aşamada ekleyeceğiniz farklı baharatlar var ise ekleyebilirsiniz.)

Adım 3: bu aşama artık tel şehriye pilavı yapımının son aşamalarıdır. Bu aşamada baharatı da ekledikten sonra artık yavaş yavaş sıcak suyumuzu ve sıcak tavuk suyumuzu şehriyelerin üzerine ekleyelim ve bir kez karıştırarak şehriyelerin suyu çekmesini bekleyelim. Bir süre sonra suyunu tam olarak çeken pilav hazır sayılır. Suyunu tam olarak çeken şehriye pilavının üzerini kâğıt havlu ile kapatarak bir süre kapağı kapalı şekilde dinlendirilmelidir. Daha sonra pilavınızı servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }