{ "title": "Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/tel-sehriyeli-pirinc-pilavi-708.jpg", "date": "23.01.2024 06:54:13", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Tel şehriyeli pirinç pilavı, tel şehriyeli pirinç pilavı oldukça sevilen pirinç pilavı türlerinden biridir. Hem lezzetli hem de oldukça şık görünün bir pilav türüdür. Şehriye iyice kızarınca pirinç içerisinde tane tane çok güzel görünür. Bir de pirinç pilavı tereyağı ile yapıldıysa değmen tadına. Yanına bir ayran bir salata yapıldı mı lezzetli bir akşam yemeği hazır demektir. Şimdi bu lezzetli pilav tarifine bakalım

Tel şehriyeli pirinç pilavı yapımı için gerekli malzemeler
Tel şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır?

Tel şehriyeli pirinç pilavı yapımı için pilav tenceresine tereyağı konulur ve ocağa alınıp altı açılır. Yağ erirken şehriye ilave edilir ve şehriye kızarana kadar kavrulur. Ardından pirinç yıkanır ve süzülerek tencereye ilave edilir. Beş dakika kadar kavrulur ve ardından beş su bardağı su eklenir. Bir e iki buçuk oranı pirinç pilavına tam uygundur. Ardından tuzu atılır ve kapağı kapatılır ve kısık ateş de suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine kâğıt havlu konulur ve kapağı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakılır. Tel şehriyeli pirinç pilavı yarım saat kadar dinlendirildikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }