{ "title": "Tereyağlı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/tereyagli-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 14:12:47", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Tereyağlı pilav, ülkemizde bulunan pilav türlerinden biridir. Neredeyse insanlar tarafından en çok sevilen pilav türü olan tereyağlı pilav, son derece lezzetlidir. Lezzetinin yanı sıra kokusunun da verdiği mükemmellik insanların bu pilavı daha çok sevdirmektedir. Tereyağlı pilav aslında son derece kolay bir şekilde yapılabilen bir yemek türüdür. Fakat her ne kadar kolay olsa da tereyağılı pilavı herkes yapamamaktadır. Tam olarak kıvamının tutturulamaması nedeni ile bu pilavı herkes yapamamaktadır. Sizlerde bu pilavı yapabilmek için malzemelerde bahsedeceğim miktarları tam olarak ayarlayın ve bu sayede sizler de kıvamı tutturabilirsiniz. Fakat bu pilavı en iyi şekilde yapmak için bazı durumları dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncelikle bu pilavı yapacağınız pirinci birkaç saat önceden su içerisinde ıslattığınız zaman pirinç daha yumuşak ve daha lezzetli olacaktır. Aksi durumlarda bazen pirinç tam olarak yumuşamamaktadır. Bunun yanında bir diğer dikkat edilecek durum ise pilav pişerken suyunu çekmeden önce suyun içerisine birkaç damla limon damlatmaktır. Bu işlemi birçok kişi yapmaz. Bu nedenle pilav şeffaf bir görünüm kazanmaz ve lapa lapa bir hal alır. Sizlerde pilavın lezzetini kaçıran bu gibi durumlarla karşılaşmamak için aynı uygulamayı yapabilirsiniz. Şimdi mükemmel bir lezzet olan tereyağlı pilav yapılışında kullanılacak olan malzemelerden bahsedelim.

Tereyağlı Pilav Malzemeleri
Tereyağlı Pilav Nasıl Yapılır?

Adım 1: Öncelikle su içerisinde ıslattığınız pirinçlerin suyunu süzerek bir kenarda hazır olarak bekletin. Geniş bir tencere içerisine tereyağının ve zeytinyağının tümünü ekleyerek ocağın orta gözüne koyun ve bir süre ateşte ısıtarak bu yağların eriyerek birbirine karışmasını sağlayın. Tam olarak eriyerek karışan yağların içerisine arpa şehriyelerin tümünü ekleyerek bir süre boyunca rengi kahverengini alana kadar pişirmeye devam edelim. Çok kısa bir sürede bu işlem gerçekleşecektir.

Adım 2: bu işlemde ise süzdüğünüz pirinçlerin tamamen temizlenene kadar yıkanmasını sağlayın ve tekrar süzerek arpa şehriyelerin üzerine ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika pişirin. Yavaş yavaş pirinçlerin şeffaflaştığını göreceksiniz. İşte bu sırada tavuk suyunu ekleyin ve bu suyun üzerine isteğinize bağlı olacak kadar tuz ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın ve buhar çıkışının sağlanacağı kadar ara bırakarak pilavın suyunu çekmesini bekleyin.

Adım 3: İşte bu işlemde pilav tamamen suyunu çekmiş olacaktır. Artık tereyağlı pilav servis için hazırdır. Son olarak pilavın üzerine kâğıt havlu örterek birkaç dakika dinlendirin ve ardından tabaklara servis yapın. Faklı yeşilliklerle dekor verebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }