{ "title": "Tereyağlı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/tereyagli-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 14:12:47", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Tereyağlı pilav, ülkemizde bulunan pilav türlerinden biridir. Neredeyse insanlar tarafından en çok sevilen pilav türü olan tereyağlı pilav, son derece lezzetlidir. Lezzetinin yanı sıra kokusunun da verdiği mükemmellik insanların bu pilavı daha çok sevdirmektedir. Tereyağlı pilav aslında son derece kolay bir şekilde yapılabilen bir yemek türüdür. Fakat her ne kadar kolay olsa da tereyağılı pilavı herkes yapamamaktadır. Tam olarak kıvamının tutturulamaması nedeni ile bu pilavı herkes yapamamaktadır. Sizlerde bu pilavı yapabilmek için malzemelerde bahsedeceğim miktarları tam olarak ayarlayın ve bu sayede sizler de kıvamı tutturabilirsiniz. Fakat bu pilavı en iyi şekilde yapmak için bazı durumları dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncelikle bu pilavı yapacağınız pirinci birkaç saat önceden su içerisinde ıslattığınız zaman pirinç daha yumuşak ve daha lezzetli olacaktır. Aksi durumlarda bazen pirinç tam olarak yumuşamamaktadır. Bunun yanında bir diğer dikkat edilecek durum ise pilav pişerken suyunu çekmeden önce suyun içerisine birkaç damla limon damlatmaktır. Bu işlemi birçok kişi yapmaz. Bu nedenle pilav şeffaf bir görünüm kazanmaz ve lapa lapa bir hal alır. Sizlerde pilavın lezzetini kaçıran bu gibi durumlarla karşılaşmamak için aynı uygulamayı yapabilirsiniz. Şimdi mükemmel bir lezzet olan tereyağlı pilav yapılışında kullanılacak olan malzemelerden bahsedelim.