{ "title": "Yağsız Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/yagsiz-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 11:18:20", "author": "Ayşegül Duran", "article": [ { "article": "Yağsız Pilav, doktorların diyet yapan hastalara tavsiye ettiği son derece sağlıklı bir pilav türüdür. Bu pilavın diğer adı da buğulanmış pilavdır. Bu pilavın yapımında belli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Yağsız pilav yapmaya karar verdiysek öncelikle yapışmayan kapaklı bir tava veya tencere bulundurulması gerekmektedir. Pilavımız da yağ kullanmadığımızdan yapışmayan özellikte bir tencere veya tava kullanılması önemlidir. Pilavımızın süresi 15 dakika olmakla birlikte kullanılan malzeme açısından da oldukça pratik ve kolaydır.

Yağsız pilavın malzemeleri
Yağsız pilavın nasıl yapılır?

Pirinçlerimizi güzelce yıkayıp süzdükten sonra yapışmaz tencere veya tavaya koyalım. Bunun için teflon tencere veya tava son derece iyi alternatiflerdir. Pirinçlerin üzerine de aynı miktarda soğuk suyumuzu ekleyelim. Suyun kaynaması için yüksek ateşe alalım. Tahminen 5 dakika sonra su kaynamış olacaktır. Bu esnada bir kez ezilmemesine dikkat ederek karıştıralım. Kaynadıktan sonra da ateşi kısalım ve suyunu çekmesini bekleyelim. Kaynamış ve düşük ısıya alınmış pilavımız 5 dakikaya kadar suyunu çekecektir. Kapağı açalım ve bir kez daha ezilmesine izin vermeden karıştıralım. Sonra tekrar kapağı kapatıp ocağın en düşük ateşteki gözüne alalım ve. 5 dakika kadar pişirelim. Sonra kapağındaki açıp bir kat havlu peçete yerleştirelim. Tekrar kapağı kapatalım ve pilavımızı dinlenmeye bırakalım. 5-10 dakika kadar sonra peçeteyi de alalım. Pilavımız artık afiyetle yenmeye hazır.
" } ] }